دومین جشنواره صنایع دستی ویژه هنرستانهای فنی حرفهای و کاردانش با همکاری آموزش و پرورش استان اصفهان در نمایشگاه فننما برگزار شد و آثار برتر این جشنواره در بخش صنایع خلاق و نرم نمایشگاه به نمایش درآمد. این جشنواره به دنبال ترویج هنرهای دستی در میان نسل جوان و ارتقای اقتصاد هنری شهر است.
مرتضی نصوحی، مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار فننما و در خصوص این جشنواره اظهار کرد: امسال دومین جشنواره صنایع دستی در سطح دانشآموزی و هنرآموزان، با یاری آموزش و پرورش استان با شهرداری اصفهان برگزار شد و مجموعههای اتحادیه صنایع دستی و اداره کل میراث فرهنگی نیز در فرآیند داوری ما را همراهی کردند.
وی با اشاره به رشد کمی و کیفی آثار این دوره افزود: امسال شاهد آثار بیشتری نسبت به سال گذشته بودیم و از نظر کیفیت نیز آثار بهتری ارائه شد. این جشنواره در ۹ رسته مختلف و در سطح هنرستانهای صنایع دستی استان برگزار شد. در آغاز بیش از ۲۰۰۰ دانشآموز ثبتنام کردند و تصاویر آثار خود را ارسال نمودند. پس از آن، برای آنها دورههای آموزشی تخصصی برگزار شد.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان درباره روند اجرایی جشنواره توضیح داد: فرآیند کار از حدود ۶ ماه پیش آغاز شد و در این مدت، دو مرحله داوری و صحتسنجی آثار انجام گرفت. اساتید داوری براساس شاخصهای هنری و زیباییشناسی آثار را ارزیابی کردند و در هر رسته رتبههای اول، دوم و سوم مشخص شدند.
وی همچنین به چالشهای حوزه صنایع دستی اشاره کرد و در این خصوص یادآور شد: یکی از مشکلات ما این است که میانگین سنی فعالان این حوزه در حال افزایش است. ما در مدیریت شهری، با توجه به اینکه اصفهان بهعنوان شهر خلاق و جهانی صنایع دستی شناخته شده، تلاش میکنیم این رشتهها را در میان جوانان ترویج دهیم و علاقهمندی بیشتری ایجاد کنیم. جذب نسل جوان به این رشتهها، نه تنها موجب احیای هنرهای دستی میشود، بلکه تاثیر مثبتی بر اقتصاد هنری شهر خواهد داشت.
نصوحی در پایان خاطرنشان کرد: تشویق دانشآموزانی که در جشنواره رتبه کسب میکنند، احساس افتخار و انگیزهای برای آنها ایجاد میکند که میتواند دیگران را نیز به سمت این هنرها جذب کند. در بخش صنایع خلاق و نرم نمایشگاه فننما، آثار برتر این جشنواره به نمایش گذاشته شده است و بازدیدکنندگان میتوانند از این آثار فاخر دیدن کنند.