مدیر امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی استان اصفهان به عنوان دبیر منطقه ویژه علم و فناوری استان اصفهان گفت: اصفهان دومین استان کشور پس از تهران در تعداد شرکتهای دانش بنیان است، اما باید توجه داشت که یک ضلع موضوع اقتصاد دانش بنیان سمت عرضه فناوری یا همان شرکتهای دانشبنیان و فناوری است.
روحاله میرزا امیری در گفتوگو با خبرنگار فننما، درباره رویکرد برگزاری نخستین دوره نمایشگاه ملی فناوری و نوآوری طی سال گذشته با حضور شرکتهای دانش بنیان و صنایع خلاق در اصفهان، اظهار کرد: به لطف خدا حرکتی طی سال گذشته در استان اصفهان با محوریت استانداری، شهرداری و همراهی تمام دستگاههای دولتی و بخش عمدهای از صنایع استان، شرکتهای خصوصی و دانش بنیان آغاز شد.
وی افزود: از ابتدا تمام بازیگران بر این امر تاکید داشتند که چنین حرکتی باید پایدار، مانا و هر سال رو به جلو باشد، از اینرو جدای از همه نقاط ضعف و قوت مهمترین ویژگی نمایشگاه فننما سال گذشته این بود که از همان ابتدا قرار شد که حرکتی مداوم داشته باشد از این رو در کارگروه توسعه صادرات استان در جدول تقویم نمایشگاهی استان مصوب شد.
مدیر امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی استان اصفهان در پاسخ به اینکه نقش چنین نمایشگاهی در استان برای همرسانی دانشگاهها و صنایع را چگونه ارزیابی میکنید؟ تصریح کرد: شعار نمایشگاه گویای پاسخ این سوال است «ما برای وصل کردن آمدیم». یعنی اول اینکه قبول داریم جزایر و نقاط خیلی خوب و مستعدی در استان در حوزه علم فناوری وجود دارند، ولی مهم اتصال و یکپارچگی این ظرفیتها است.
وی پیرامون اینکه به نظرتان نمایشگاه فننما بیشتر باید بر چه اهدافی در سطح ملی متمرکز شود، گفت: قطعا دانشگاهها، صنایع، شرکتهای دانشبنیان و ادارات دولتی موثر و قوی داریم، اما اینکه تا چه اندازه ارتباط منسجم بین این ارکان برای نیل به یک هدف متعالی وجود دارد جای سوال دارد. این هدف متعالی هم همان توسعه سهم اقتصاد دانش بنیان از کل اقتصاد استان است.
میرزا امیری اظهار کرد: اصفهان دومین استان کشور پس از تهران در تعداد شرکتهای دانش بنیان است، اما باید توجه داشت که یک ضلع موضوع اقتصاد دانش بنیان سمت عرضه فناوری یا همان شرکتهای دانشبنیان و فناوری است.
وی اضافه کرد: سمت تقاضا هم به همان اندازه مهم است که صنایع بزرگ و دستگاههای اجرایی استان خواهند بود، لذا اتصال این دو ضلع هم به رفع مشکلات و توسعه صنایع استان منجر خواهد شد و هم به توسعه شرکتهای دانش بنیان است.
مدیر امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی استان اصفهان درباره اینکه با توجه به نرخ مهاجرت در سالهای اخیر؛ کمک و انگیزه به شرکتهای دانش بنیان، کارآفرینان و صنایع خلاق چه نقشی در کاهش فرار مغزها ایفا میکند و با توجه به اینکه اصفهان ظرفیتهای بالایی در این زمینه دارد به طور کلی چه کمکهایی در این راستا میتوان انجام داد؟ تاکید کرد: قطعا اگر نیروهای نخبه و ماهر از لحاظ اقتصادی تامین بهتری داشته باشند، فکر مهاجرت و ترک وطن کمتر خواهد شد.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان بهترین بستر برای فعالیت شغلی این دسته از افراد تحصیلکرده هستند، از اینرو مسلم است که برای تحقق معیشت مناسب این افراد اول باید این شرکتها سهم بیشتری از پروژهها و اقتصاد کشور داشته باشند، این رویداد یکگام کوچک ولی جدی در همین مسیر است.
میرزا امیری گفت: صنایع خلاق در نمایشگاه امسال به صورت پررنگتری نسبت به سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اصفهان قطب صنایع خلاق کشور خصوصا در حوزه صنایع دستی و گردشگری است و در سایر زمینهها هم جزو چند استان اول کشور محسوب میشود، افزود: مشکل جدی در این حوزه عدم نگاه حرفهای به بازار و اقتصاد این رسته کاری است و نگاهها هنوز سنتی بوده و این دیدگاه سنتی، بازار صادراتی که هیچ حتی بازار داخل را هم نمیتواند پوشش دهد.
مدیر امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بنابراین همنشینی و همافزایی اهل هنر و تولیدکنندگان محتوا و محصولات در صنایع خلاق با اهالی کسب و کار و سرمایهگذاری یکی از اهداف کلیدی این نمایشگاه خواهد بود.