حضور 30 صنعتگر یزدی در دومین دوره نمایشگاه فن‌نما

معاون اجرایی بنیاد نوآوری و توسعه فناوری شیخ زین‌الدین از حضور 30 صنعتگر یزدی در دومین دوره نمایشگاه فن‌نما یکی از بزرگترین رویدادهای فناوری و نوآوری کشور در شهر تاریخی و فرهنگی اصفهان خبر داد.

مهندس امین مقتدری اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌نما، با بیان اینکه در عصر فعلی طی ارتباطات صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان، بخش زیادی از مسائل و چالش‌های صنایع در حوزه فناوری و نوآوری پیگیری می‌شود، اظهار کرد: هم اکنون کشور در بسیاری از حوزه‌ها تحریم است، از این رو دانش‌بنیان‌ها و در مجموع فناورانه‌ها می‌توانند در این زمینه راهگشا باشند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اقبال صنایع به بهره‌مندی از تکنولوژی‌های و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش داشته است، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌هایی هستند که بر پایه نوآوری و دانش‌افزایی عمل می‌کنند، از این رو ارتباطات صنایع و این‌گونه شرکت‌ها راهکاری برای برون رفت از موانع و چالش در صنعت است.

معاون اجرایی بنیاد نوآوری و توسعه فناوری شیخ زین‌الدین پیرامون اینکه شرکت‌های صنعتی یک نگاهی به مباحث سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری و فناوری به ویژه در چرخه زنجیره ارزش و صنعت خود دارند، تصریح کرد: با راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌پذیر و سرمایه‌گذار خطرپذیر شرکتی و SVS ها، هم اکنون شرکت‌های صنعتی نیز در حوزه‌های سرمایه‌گذاری فناوری و نوآوری ورود کرد‌ه‌اند.

وی ادامه داد: قطعا هنگامی که صنایع در حوزه‌های فناورانه ورود پیدا کنند، چنین ارتباطات و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین هم برای رفع موانع و چالش‌های صنعت موثر است و هم در موقعیت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورانه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

مقتدری درباره حضور 30 صنعتگر یزدی در دومین دوره نمایشگاه فن‌نما یکی از بزرگترین رویدادهای فناوری و نوآوری کشور در شهر تاریخی و فرهنگی اصفهان، گفت: استان یزد در حوزه‌های متعدد صنعت از ظرفیت‌ بالا و رشد مطلوبی برخوردار است، اما درحال حاضر صنایع یزد با وجود فعالیت‌هایی آن‌طور که لازم است با حوزه‌ نوآوری و فناورانه قرین نشدند و پویایی و ارتباطات آنها صورت ملموسی ندارد، از این رو تشکیل تورهای فناورانه راهکار دست‌یابی به نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی یکی از اهداف برگزاری تورهای فناورانه را برنامه بازدید هدفمند و گروهی در حوزه علم و فناوری دانست و اظهار کرد: تورهای فناوری، سازوکار دیگری برای آشنایی و ایجاد انگیزه صنعتگران به ویژه صنایع استان یزد در برگزاری دومین دوره نمایشگاه فن‌نما در اصفهان است تا آنها هم بتوانند ضمن ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان، چنین ساختارهایی را در استان خود پیاده‌سازی کنند.

معاون اجرایی بنیاد نوآوری و توسعه فناوری شیخ زین‌الدین در پاسخ به پرسشی مبنی اینکه آیا در مجاور برگزاری تورهای فناورانه امکان انعقاد قرارداد و مذاکره با صنعتگران فراهم خواهد شد، افزود: چنین مسئله‌ای را رد نمی‌کنم، اما اهداف اصلی از تشکیل این‌گونه برنامه‌ها و تورها، ایجاد انگیزه در صنایع است، چرا که صنعت دیدگاه بسیار خوش‌ بینانه‌ای به حوزه شرکت‌های فناورانه و دانش بنیان ندارد و درحال حاضر دست به عصا حرکت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون با وجود توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، حوزه صنعت در حال ارزیابی آنها است که تا چه میزان این ارتباطات، فعالیت‌ها و فرصت‌ها می‌تواند برای آنها کمک‌رسان باشد، لذا برگزاری نمایشگاه فن‌نما در اصفهان با حضور شرکت‌های فناورانه و دانش‌بنیان می‌تواند آغازگر یک ارتباط و انگیزه بخشی صنایع به ویژه صنعتگران استان یزد در آینده نزدیک باشد.