تقویت پیوند میان صنعت و دانشگاه در نمایشگاه فن‌نما

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه نمایشگاه فن‌نما بستری مهم برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه است. گفت: ظرفیت‌های دانشگاه در حوزه کلان‌داده و سامانه‌های پردازش اطلاعات فرصتی برای پاسخ به نیازهای صنعت است.

افسانه فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌نما از فعالیت‌های «خوشه پژوهشی کلان داده دانشگاه اصفهان» سخن گفت و در این باره اظهار کرد: در این خوشه پژوهشی، ما به ارائه و توسعه انواع فعالیت‌های مرتبط با تحلیل و پردازش داده‌های بزرگ و همچنین سیستم‌های اطلاعاتی و نرم‌افزارهای مرتبط با پردازش داده‌ها می‌پردازیم. این خوشه که درون دانشگاهی است، حدود هفت سال است که فعالیت می‌کند و با حضور پنج عضو هیئت علمی و بیش از ۴۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی، به پژوهش‌های نوآورانه در این حوزه مشغول است.

وی افزود: ما تاکنون موفق به توسعه سامانه‌هایی برای نهادهای مختلف از جمله فولاد مبارکه و دانشگاه اصفهان شده‌ایم. این سامانه‌ها هم در مراحل توسعه و هم پیاده‌سازی هستند و نتایج مثبتی به همراه داشته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان به معرفی یکی از بهترین محصولات این خوشه، یعنی سامانه «پرسمان»، اشاره کرد و توضیح داد: این سیستم، که در سه نسخه تهیه شده، مبتنی بر کلان داده است و به‌منظور پرسش و پاسخ از داده‌های آموزشی طراحی شده است. سامانه پرسمان با همکاری آموزش دانشگاه اصفهان ساخته شده و یکی از دستاوردهای برجسته ما در این حوزه به شمار می‌رود.

فاطمی درباره نمایشگاه فن‌نما نیز گفت: این نمایشگاه با توجه به استقبال گسترده‌ای که از آن شده، پتانسیل بسیار بالایی دارد. البته اگر برای بازدیدکنندگان نقشه و راهنمایی از محل استقرار شرکت‌های مختلف فراهم شود، تجربه بهتری خواهند داشت. با این حال، آنچه از این نمایشگاه دیده می‌شود، تلاش و زحمات زیادی است که برای برگزاری آن کشیده شده است.

وی در پایان تأکید کرد: حضور ما در اینجا به معنای تقویت پیوند میان صنعت و دانشگاه است. به‌عنوان نمایندگان دانشگاهی، حضور ما نشان‌دهنده توانمندی‌های بالای ما برای همکاری‌های مشترک با صنایع است. یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها، پاسخگویی به نیازهای صنعت است و نمایشگاه فن‌نما می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای ایجاد این پیوند و همکاری میان صنعت و دانشگاه فراهم کند.